Lőirányban fröccsen-e a vér?

2019.06.19. 07:00

Folytatódik a bőnyi rendőrgyilkosság tárgyalása

Szakértőket hallgatott meg tegnap a Szombathelyi Törvényszék, folytatva a hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügy tárgyalását.

Vas Népe

r Gy. I.-t azzal vádolják, hogy 2016 októberében megölt egy rendőrt, aki házkutatásra ment hozzá. Az igazságügyi pszichiáter szerint a bőnyi férfi képes felmérni cselekménye következményeit

Fotó: Unger Tamás

A bőnyi férfit azzal vádolják, hogy 2016 októberében megölt egy rendőrt, aki házkutatásra ment hozzá. A pszichológus szakértő elmondta, hogy Gy. I. intellektusa átlag feletti, érzelmi kapcsolatrendszere átlagos, igyekezett együttműködő lenni.

Nem emlékszik, hogyan sült el a fegyvere, meglökték, amikor le akarta tenni. Attól tartott, hogy az életére törnek, féltette a feleségét, szorongott.

r Gy. I.-t azzal vádolják, hogy 2016 októberében megölt egy rendőrt, aki házkutatásra ment hozzá. Az igazságügyi pszichiáter szerint a bőnyi férfi képes felmérni cselekménye következményeit
Fotó: Unger Tamás

A szakértő szerint a konvencionális (önmagán uralkodó, fegyelmezett) magatartást szorult, fenyegetett helyzetben is meg tudja tartani. Az igazságügyi pszichiáter úgy írta le a vádlottat, hogy nem szenved szellemi leépülésben, nincs személyiségzavara, képes felmérni cselekménye következményeit.

A harmadik szakértő arra válaszolt, hogy milyen gyógyszerek hatása alatt állt a vádlott – aki szintén megsérült, és meg kellett műteni – az első kihallgatás alatt. Az orvosi adatokból összeállított listában több szer volt, amely a tudati éberségét is érintette, így akadályozott lehetett az adekvát vallomás megtételében.

 

Az egyesített orvos, fegyver- és fizikus szakértői vélemény előadói a lehetséges lövésirányról, a sértett testhelyzetének változásairól szóltak, illetve a vérfröccsenésről. A vádlott az elmondottakat több ponton kétségbe vonta, maga is készített leírást, rajzot. A tárgyalás csütörtökön folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában