A névadó emlékére

2019.06.14. 20:20

Húsz éve viseli a vépi iskola Hatos Ferenc nevét

Húsz éve viseli az egykori igazgató, Hatos Ferenc nevét a helyi általános iskola. Pedagógusok, volt és mostani diákok, vépiek emlékeztek pénteken együtt a Hatos családdal.

Tóth Kata

A diákok ünnepi műsorral is készültek, a vendégek között a Hatos család képviselői is ott voltak Fotó: HB

Hogyan választ nevet egy intézmény? A névadó kötőd­jön a településhez, és az intézmény kifejezze a szellemiségét. Vépen egy régi igazgató érdemelte ezt ki: olyan légkört, nevelőtestületet teremtett, hogy a következő generációk­nak egyértelmű volt, róla nevezik el az iskolát, mondta köszöntőjében Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója. Az iskola szerepét hangsúlyozta, a lelkületét, amelyet a közösségi érzés ad. Hatos Ferenc nagybetűs tanító, polihisztor volt, aki mindenkivel szót értett, a gyerekközpontú fejlesztés és a mostani épületegyüttes is őt dicséri. Konyhakertet alakíttatott ki, rengeteget tett az iskola eszközellátásáért – Kovács Péter polgármester idézte fel az „igazgató bácsi” alakját – a nyolc évet az ő vezetése alatt járta végig.

A diákok ünnepi műsorral is készültek, a vendégek között a Hatos
család képviselői is ott voltak Fotó: HB

A Hatos család több tagja elfogadta a meghívást az ünnepre. Molnár Krisztina intézményvezető úgy fogalmazott velük kapcsolatban: valóban illik rájuk a kifejezés, hogy pedagógusok. Azokra is, akiknek nem ez a hivatásuk, hiszen ez a gyermekek iránti szeretetet és tenni akarást jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában