Szórakoztató program

2019.06.05. 07:00

Íjász hagyományőrzők a köcski gyereknapon

Vasárnap rendezte a Varázsdoboz Egyesület a gyereknapot, hogy a közeli nagyobb települések programjai után a faluban is legyen lehetőségük a gyerekeknek szórakozni. 2 és 70 év között minden korosztály képviselte a magát a rendezvényen.

Civil/Sali Zsolt

Kora délután színes aszfaltkréta rajzok borították be a buszvárót és környékét.

A világbajnoki ezüstérmes Szabó Henriett arcfestő idén a gyönyörű virágok mellett a boldogság kék madarát is bőrre festette, Zsolti a Lufibohóc pedig minden kívánságot teljesített, még tűzoltó autót is hajtogatott a helyi önkénteseknek.

 

A fő attrakció azonban a Sághegy Íjász és Hagyományőrző Egyesület bemutatója volt. A résztvevők kipróbálhatták – a régi idők játékai mellett – természetesen az íjászkodást is. Kiderült többek közt, hogy a középkori lovagoknak nem volt egyszerű lelökni a lóról az ellenséget, hogy a parittya nem talál mindig célba és bizony az ördöglakatot sem sikerült mindenkinek kinyitni. Újra bebizonyosodott, hogy a számítógépek és mobiltelefonok mellett van létjogosultsága az egyszerű, mégis nagyszerű hagyományos játékoknak is. A vendégek éhségét sokféle palacsintával enyhítették a szervezők.

A jó hangulatú délutánnak csak az érkező esőfelhők és a viharos szél vetettek véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában