Napokon belül elkezdik

2019.06.25. 13:46

Elbontották, aztán kedden este visszakerült a buszváró a víztoronyhoz (Frissítve)

Elbontották a víztoronynál korábban illegálisan felállított buszvárót. A körzet képviselője úgy tudja, lelkes civilek tették arrébb az építményt, amely helyén most már legális, szabályos buszváró készül. Kedden este az MKKP-aktivisták visszahelyezték a fából készült buszvárót oda, ahol eredetileg állt.

Bakos Ágnes

Sátory Károly beszámolt a részletekről

Fotó: Horváth Balázs

Tavaly kezdődött a szombathelyi buszvárók cseréjének előkészítése és tényleges cseréje – emlékeztetett Sátory Károly önkormányzati képviselő.

– Vártunk a sorunkra. És ameddig várakoztunk, addig valakik minden előzetes egyeztetés, hivatalos engedély nélkül felállították ide ezt a tákolmányt – idézte fel a képviselő. Hiába került már sorra a víztorony melletti megálló, nem tudta megkezdeni a munkát a kivitelező, mert ott állt az engedély nélküli váró. A hivatal próbálta felszólítani a készítőt, nem bontották el. – Aztán az időközben többségbe került ellenzék megszavazta, hogy maradjon ez a fa tákolmány, az így felszabaduló modern várót majd felállítják máshol – emlékeztetett a közgyűlési döntésre Sátory Károly.

Sátory Károly elmondta, hogy nem volt biztonságosan rögzítve a szerkezet
Fotó: Horváth Balázs

Közben mutatta a kibontott váró helyét: lábanként három-három csavar rögzítette, azokat szerelték ki ismeretlenek.

– Szakemberek szerint gyenge volt a szerkezet, nem volt biztonságosan rögzítve, egy nagyobb vihar kiemelhette, kidönthette volna – mondta.

Most a KRESZ-parkban van a fa váró, egyébként sértetlenül.

Fotó: Horváth Balázs

 

Az Éljen Szombathely! Egyesület közleményben reagált a történtekre, azt írták, „megdöbbenve értesültek arról, hogy a Kétfarkú Kutya Párt által létesített buszmegállót barbár módon megsemmisítették”. Azt is: „az elkövetés módjából egyértelműen megállapítható, hogy az elkövetők nem spontán romboló vandálok voltak, hanem előre eltervezett, tudatos, politikai indíttatású, provokatív cselekmény elszenvedői vagyunk mindannyian”.

Az biztos, hogy napokon belül megkezdhetik az új, engedéllyel rendelkező váró kihelyezését, pontosabban az alap betonozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában