Tájképek, illusztrációk

2019.06.20. 07:00

Kiállítása nyílt a nyolcadikos Németh Lizának a vépi művelődési házban

Németh Liza most ballagott, a kreativitásáért jutalomkönyvet kapott a Hatos iskola évzáróján. Számtalan rajzpályázaton ért el előkelő helyezést, a tanév végén kiállítása nyílt a művelődési házban.

Tóth Kata

Kavicsfestéssel készített képet a novai művészeti táborban Németh Liza. Elmondta, természetmandalát és sóképeket is készítettek

Fotó: VN/Saly Rita

– Már az óvodában egyfolytában rajzolt, és azóta is, ha van egy szabad perce, alkot. Ragaszt, varr, gyurmázik, vászonra fest, rajzol ceruzával és grafikai filctollal. A rajzai leginkább fekete-fehérek, a füzetei, könyvei szélén sorakoznak az aprólékosan kidolgozott miniatűrök. Korábban képregényeket gyártott, és írt novellát, mesét, nagyobb lélegzetű műveket is, ezekben szárnyal – az édesanyja mesélt legidősebb lányáról, akit a novai (Zala megye) művészeti táborban értünk el.

– Eddig természetmandalát és sóképeket készítettünk, de festünk pólót, és dolgozunk festett kavicsokkal is. Ha rajzolok, az teljesen kikapcsol, elmerülök benne – hallottuk tőle.

Kavicsfestéssel készített képet a novai művészeti táborban Németh Liza. Elmondta, természetmandalát és sóképeket is készítettek
Fotó: VN/Saly Rita

A tehetségét Saly Rita, a kézműves kultúra tanszak vezetője fedezte fel, a pályázatok révén rendszeresen meg tudott mérettetni versenyeken. Legutóbb a Lovas Nemzet magazin és a Rumi Csigabiga Alapítvány országos rajzpályázatán harmadik lett.

– Nagyon szorgalmas, erőn felül dolgozik, bármit meg tud rajzolni: a mesefiguráktól a tájképeken át az illusztrációkig – mondta a tanárnő.

Most kiállították a munkáit: selyemképeket, portrékat, festményeket is. Liza szeptembertől Szombathelyen premontreis diák lesz, reméli, hogy ott is fejlődhet, lesz olyan tanár, aki a szárnyai alá veszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában