rendezvény

2019.06.23. 20:00

Szent Iván-éj: az esőt is elűzték a rajongók

Idén a rossz idő sem szegte kedvét a mulatni vágyóknak a Szent Iván-éji rendezvények fő napján szombaton.

Vas Népe

Az év leghosszabb napján, pénteken még napsütésben gyönyörködhettünk, az esti programokat sem hiúsították meg a záporok. Minden rendben zajlott egészen szombat délutánig, amikor a vihar közbeszólt.

Az egész napos borús időjárás miatt nem csoda, hogy a kora délutáni órákban szinte egy lélek sem volt a vigasságok területén, emellett az időjósok sem kecsegtették a szombathelyieket fényes kilátásokkal: elsőfokú riasztást adtak ki heves zivatarra. Félő volt, hogy az egész rendezvény egy az egyben elmarad. A délutáni koncerteket lefújták, kora estére pedig csillapodni kezdett a zivatar, majd este hét óra körül teljesen elállt az eső. A szervezők örömmel jelentették be, hogy mind a Brains-koncertet, mind az est két fő attrakcióját, az Ocho Macho fellépését és a hagyományos éjféli tűzijátékot is megtartják.

Hét óra után, amikor tisztulni kezdett az ég, mind több ember jelent meg a fesztiváli forgatagban. Egyre nőttek a sorok a büfék előtt, a kisgyermekek birtokba vették a vidámparkos és vásári, az adrenalin szerelmesei pedig az extrém játékokat. Volt minden, mi szem-szájnak ingere: óriáskerék, hullámvasút, céllövölde, a bátrabbak közül a legtöbben az Extrém XXL-re és a Break Dance-re váltottak jegyet.

 

Faggattuk a nézelődőket, a rossz idő ellenére mégis miért látogattak ki a rendezvényre. – Minden évben itt vagyunk a Szent Iván-éjen, idén sem hagytuk volna ki, mindig nagyon jó a hangulat – mondta Vargyas Kati és párja. Egy másik résztvevő, Attila elárulta, kisfia mindenképpen szeretett volna felülni a játékokra, hetekkel ezelőtt megígérték neki, hogy kijönnek, így ők sem maradhattak otthon.

Az első koncert fél kilenc körül kezdődött, a Brains lépett színpadra. Utánuk tizenkét év után ismét hazajött a vigasságok színpadára az Ocho Macho. Az együttes tíz óra után nem sokkal csapott a húrok közé. Kirchknopf Gergő énekes hangsúlyozta, hogy bár délután még úgy tűnt, semmi esély nincs arra, hogy meg tudják tartani a koncertet, nagyon boldog, hogy a nézőkkel, együttes erővel sikerült elűzniük az esőfelhőket, és ismét szülővárosában koncertezhet. Fellépésük legfelemelőbb pontja az volt, amikor mindenkit megkértek, hogy telefonjuk lámpájával világítsanak. A sok kis fény betöltötte az emlékmű alatti dombot, libabőrös pillanatokat élhettek meg a résztvevők.

A produkciók után fellőtték az elmaradhatatlan rakétákat, a Csónakázó-tó partjáról káprázatos látványt nyújtott az éjféli tűzijáték.

Sárváron a Nádasdy Kulturális Központ Szent Iván-éji programja délutáni zsonglőrjátszóházzal kezdődött, ahol a profi animátorok teremtettek a gyerekeknek cirkuszi hangulatot az egykerekű monociklitől a buzogányhajigálásig. A zsonglőrudvarral párhuzamosan színpadi koncertek is zajlottak.

Elsőként a Skultéti Rita vezette ütőscsapat sötétségkergető dobprodukciója szórakoztatta a közönséget, ám a látványos és lendületes műsor az esőt is odacsalta néhány órára, lehetetlenné téve a szabadtéri színpad használatát.

Az Aurevoir együttes népzenére épülő koncertjét is csak a folyosón tudta megtartani. A zápor távoztával az esti nagy koncertre, az idén húszéves jubileumát ünneplő Zanzibár együttes műsorára már ismét a várudvar színpadán kerülhetett sor. Ezzel a program Sárváron azonban véget ért, mert a hagyományos tűzijáték és a Csónakázó-tónál a máglyagyújtás a rossz időjárás miatt elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában