Jótékonyság a Bartók Teremben

2019.06.10. 20:00

Telt ház a Várva Várt Alapítvány estjén, nagyszerű fellépőkkel a színen

Regionális központot hozna létre a megyeszékhelyen a Várva Várt Alapítvány, hogy segíthesse azokat a nőket, akik megszülnék babájukat, de családi vagy anyagi körülmények miatt támogatásra van szükségük. Terveik megvalósítására jótékonysági estet tartottak vasárnap este a Bartók Teremben.

Nemes Judit

Telt ház várta a Várva Várt Alapítvány meghívására Szom­bat­helyre látogató művészeket: Cserpes Laurát, Bayer Friderikát, Pajor Tamást és Oláh Gergőt. Az énekesek jó célért adták a nevüket a rendezvényhez: az alapítvány olyan nőket támogat, akik babát várnak, ám aktuális élethelyzetük miatt a terhesség megszakításának lehetősége vetődik fel náluk. Az alapítvány a nehéz helyzetben lévő várandós nőket nemcsak abban támogatja, hogy hordják ki babájukat, hanem segítséget nyújt a gyermek felnevelésében, sőt abban is, hogy örökbefogadó szülőkhöz kerülhessenek az újszülöttek.

 

A vasárnapi jótékonysági esten az élet védelme mellett álltak ki az előadók és a művészek. Bayer Friderika, az alapítvány egyik alapítója úgy gondolja: néha egy kis bátorítás, pár jó szó, anyagi segítség óriási lépést jelent a nőknek a döntés meghozatalához. – Az alapítványt azért hoztuk létre, hogy a várva várt gyermek valóban várva várt legyen. Bármilyen helyzet adódik, a segítséget meg kell adni a még az anyaméhben lévő babáknak, hiszen ők nem tudnak kiállni magukért, mi helyettük is szólunk – mondta el az énekesnő, aki – kollégáihoz hasonlóan – két dalt hozott; egyik legismertebb slágerét, a Kinek mondjam el vétkeimet címűt is elénekelte. Első előadóként dr. Németh Zoltán orvos, prevenciós szakember beszélt a kisgyermekek fejlődéséről a fogantatástól a születésig. Lukács József alapítványi elnök elmondta: Hat év alatt körülbelül 400 esetben fordultak hozzájuk kismamák, közülük 16-an örökbe adták babájukat, a többiek maguk nevelik az apróságokat. Kiállítás is nyílt: gyermekek rajzolták le, milyennek képzelik a születés előtti és azt követő kilenc hónapban az életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában