Tanórák helyszíne lesz

2019.06.14. 14:00

Tündérkertet avattak föl csütörtökön a vépi általános iskolában

Új színfolttal gazdagodott csütörtökön a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola. Tündérkertet avattak az iskola mögötti zöld területen.

Tersztyánszky Krisztina

A vépi gyerekek eddig is szerencsések voltak, hiszen az iskolához hatalmas, zöld park tartozik. Ezentúl azonban egy elkerített kis oázisban élőben tanulmányozhatják a különféle növényeket, fákat, cserjéket. Molnár Krisztina igazgató az avatáson úgy fogalmazott: egy ökoiskolában különösen nagy kincs egy ilyen kert – amelynek megvalósítására Vépen a szombathelyi tankerületi központ által segített kétmillió forintos pályázat adott lehetőséget. Kovács Péter polgármester felidézte, hogy amikor még ő járt ebbe az iskolába, konyhakert volt az épület mögött – ezért is különösen örül, hogy a gyermekek újra visszatérhetnek a természetbe. Aztán Süle Erika, az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője mondta el gondolatait annak apropóján, hogy náluk, az örökös ökoiskolában is létesítettek már tündérkertet. Kiemelte, hogy a Kovács Gyula pórszombati kertész által útjára indított mozgalom az iskolák körében még nem nagyon terjedt el. Az első ilyen intézményekben úttörő munkát kell végezniük a pedagógusoknak, kidolgozni, hogyan hasznosítják a kert által kínált élményszerű ismeretszerzés lehetőségét.

 

Németh Tamás plébános áldása és a szalagátvágás után a gyerekek hatalmas tapsvihar közepette vették birtokba az új, kerítéssel elhatárolt iskolakertet. Igaz, gyakorlati szempontok miatt éppen őshonos gyümölcsfák nem kerültek a kertbe, de tanulmányozható itt sokféle fa, cserje, fűszernövény, kóstolható lesz eper, málna, ribizli. Osztályok lesznek felelősek érte. TK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában