Vidám hagyomány

2019.06.21. 07:00

Vér is folyt a győrvári családi és sportnapon

A Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskolában az utolsó héten tartották meg a hagyományos családi és sportnapot, ami új elemekkel bővült. A gazdag programhoz a Vasvári Családsegítő és Gondozási Központ is hozzájárult.

Civil/Polgár Antalné

A modern tánc szakkör is bemutatkozott a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskolában

Fotó: VN/Polgár Antalné

Reggel a gyerekek szakköri bemutatókkal kezdtek. A zene­iskolások zongora-, furulya- és fuvolatudományukból adtak ízelítőt, majd Kánya Lili népdalcsokrot adott elő. Bemutatkoztak a néptáncosok, akik ebben az évben kezdték az egyszerű lépéseket tanulni. Ezt követte a modern tánc szakkör bemutatója, végül a kötélugrók fergeteges mutatványa.

Jó hangulatban zajlott a tréfás „parasztolimpia”. Az osztályoknak, szülőkkel kiegészülve, nyolc állomáson kellett megküzdeni. Volt rönkhajítás, bálaugrás, hordógurítás, zsákban ugrás, talicskázás, lapáton húzás, homokzsákhúzás. Ezzel párhuzamosan, az iskolakert egyik sarkában, két bográcsban rotyogott a finom gulyás és paprikás krumpli, az ötödikesek pedig gyümölcstortát készítettek. A szülői munkaközösség finom tejfölös, sajtos lángossal kínálta a vendégeket, szülőket, gyerekeket. Természetesen nem maradhatott el idén sem a frissítő jégkrém és a bodzaszörp.

A modern tánc szakkör is bemutatkozott a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskolában
Fotó: VN/Polgár Antalné

A vasvári tűzoltók is kivonultak teljes felszereléssel, hogy az érdeklődő gyerekeknek bemutatót tartsanak. A futballpályán felállított óriáscsúszdát és ugrálót – a nagy meleg ellenére is – örömmel vették birtokba kicsik és nagyok.

Az idei program újdonsága volt a véradás. A Vöröskereszt és a Területi Vérellátó Központ munkatársai 10 órától fogadták az önkéntes véradókat. A 27 donor közül többen most először nyújtották karjukat. A sikeres szervezésben közreműködött az iskola mellett a győrvári védőnő, Olaszfa és Oszkó önkormányzata, de érkeztek véradók Pácsonyból, Andrásfáról és Petőmihályfáról is. A véradó szülők ezzel jó példát mutattak gyermekeiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában