Lakást keres Domika

2019.07.25. 14:00

A családnak a séi albérletből el kell költöznie: de hová?

Hamarosan mennie kell jelenlegi lakásból Domika családjának. Kétségbeesetten keresnek olyan albérletet, aminek bérleti díját a kisfiú gyógyíttatása mellett is ki tudják fizetni.

Lakosi Gabriella

A családnak hamarosan költöznie kell

Fotó: Horváth Balázs

Orsós Dominik, azaz Domika jelenleg Sében él családjával. Négy éve bérlik a másfél szobás lakást, amit most a tulajdonos el szeretne adni. Új helyet találni nem egyszerű, magasak a bérleti díjak és a kauciót is nehezen tudnák csak kifizetni egy összegben. Domika oxigénhiányos állapotban született, szülei – Orsós Ferenc és felesége, Gyöngyi – azóta is folyamatosan küzdenek azért, hogy javuljon az állapota.

A családnak hamarosan költöznie kell
Fotó: Horváth Balázs

A kisfiú néhány éve már Spanyolországban is átesett egy műtéten, múlt év novemberében pedig kétoldali izomműtétet hajtottak rajta végre és botoxkezelést is kapott. A nyári szünetben folyamatos gyógytornára van szüksége, ez is sok pénzbe kerül. Így nagyon nehéz megfelelő otthont találniuk. Legalább másfél szobára van szükségük, és az is fontos, hogy a bérlemény Szombathelyen vagy Sében legyen. A kisfiú iskoláztatását csak ezekről a helyekről tudják megoldani. A legideálisabb egy földszinti lakás vagy kis családi házrész lenne, ugyanis Dominik a jövőben – ha megfelelően javul az állapota – kerekesszékkel ezeken a helyeken talán közlekedni is tudna.

Remélik, hogy megoldódik a helyzet, bár most kilátástalannak érzik a jövőt.

Az önkormányzatnál a pontrendszer miatt nem kapnak segítséget és az egyház sem tudott a családnak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában