Fesztiválhangulat

2019.07.29. 11:30

Közösen főztek, sportoltak és mulattak három napon át Vassurányban

Öt csapat küzdött az exatlonon. Több mint ezer embert megmozgattak a koncertek, vetélkedők a sportnapokon.

Tóth Kata

Gagyi Levente, Ágh Péter, Márkus Erzsébet – őnyitotta meg a rendezvényt –, Forrai Dániel és Palkó Diána

Fotó: Ohr Tibor

Cukkinikrémleves paradicsomporral, céklás vargányahabbal és brownie, amiből egy igazi cékla „nőtt ki”. Mészárol Ili alkotta a mindenmentes ételcsodát, a többi csapat sátránál is hasonló csemegék – a házi zakuszka, zöldséges mártogatósok – sorakoztak az egészséges táplálkozás jegyében. A csapatok a településüket is bemutatták – fényképeken, molinókon. És száz másik módon: kiderült, hogy a köveskúti asszonyok sorozatnézés közben szívesen hímeznek, horgolnak.

Gagyi Levente, Ágh Péter, Márkus Erzsébet – őnyitotta meg a rendezvényt –, Forrai Dániel és Palkó Diána
Fotó: Ohr Tibor

A vépiek nem restek a mozgásra, szeretnek kerékpározni, a lukácsháziak büszkék csömötei hegyi kilátójukra, az ikervári Angyalok és vadkanok a templomra, a Batthyány-kastélyra. A népes vassurányi team fából készítette el a falu nevét, kék és sárga krepprózsákkal, lufikkal, a falut ábrázoló festett vászonképpel – a sportteljesítményükön kívül ezzel győzték meg a zsűrit. Aki nem főzött, az sportolt szombaton. Jópofa bemelegítő feladatokként bálaátugrás, sprintváltó szerepeltek, a második félidőben mászópályán küzdöttek, traktorgumit forgattak.

A bálaugrás is megizzasztotta a csapatokat a versenyen
Fotó: Ohr Tibor

Igazi fesztiválhangulatban zajlott a megnyitó. Forrai Dániel polgármester köszöntője után Ágh Péter országgyűlési képviselő Ikervár lelkesedését, a salköveskúti sátor sokszínűségét, a lukácsházi polgármester, Virág János pályán látott dinamizmusát dicsérte, a helyieknek megköszönte a szervezést. A vépieket is kiemelte: a világ közepe címet egy napra átadták Suránynak.

Az exatlon győztese, a vassurányi csapat – ez még csak a jókedvű bevonulás
Fotó: Ohr Tibor

A helyi kötődésű Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes súlyemelő nyitotta meg a rendezvényt, amely az idén pályázati és szponzori forrásból háromnaposra bővült, tombolafődíjként egyhetes horvátországi nyaralást kínált. Pénteken több százan voltak kíváncsiak a Karthágóra. Szombaton, vasárnap a vetélkedők mellett a sztárfellépőkre, mások mellett Mc Hawer és a Tekknő, Kis Grófo produkciójára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában