sajtótájékoztató

2019.07.31. 20:16

LMP: azonnal mondjon le a jegyző!

Ismét dr. Balázsy Péter megyei jegyző azonnali lemondását követeli az LMP – mondta Ungár Péter országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján. Majthényi László közgyűlési elnök korábban jogszabályi magyarázatokkal ellátott közleményben hangsúlyozta: nem összeférhetetlen a polgármester-jelöltség és a megyei jegyzői jogviszony.

VN

Ungár Péter országgyűlési képviselő

Fotó: Szendi Péter

Ungár Péter szerint nem elég, hogy kampányidőszakban fizetés nélküli szabadságra menne dr. Balázsy Péter, már most meg kellene válnia tisztségétől. Véleménye szerint így, hogy a szombathelyi Fidesz lehetséges polgármesterjelöltje lett, nem lehet elég ideje jegyzői feladatainak ellátására.

Ungár Péter országgyűlési képviselő
Fotó: Szendi Péter

Korábban az LMP-s politikus a témában a megyei közgyűlés elnökéhez, Majthényi Lászlóhoz fordult, aki válaszában rámutatott: „Polgármesterjelölt az, aki a 10 000 lakost meghaladó, de 100 000 vagy annál kevesebb lakosú település esetén legalább 300 választópolgár jelöltnek állított.” Majd így folytatta: „Dr. Balázsy Péter hivatalosan jelöltté válásakor természetesen le fog mondani a Vas Megyei Területi Választási Iroda vezetéséről, az elmúlt időszakban erről egyeztetett a Nemzeti Választási Iroda elnök asszonyával, aki az önkormányzati választásokra új TVI vezetőt fog kinevezni.”

Az elnök közleményében hangsúlyozta: „Mivel a polgármester-jelöltség nem minősül további jogviszonynak, azzal a megyei jegyzői jogviszony nem összeférhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában