Tartható a határidő

2019.07.17. 19:43

Néhány hónap és elkészül a szombathelyi Sportliget

A kivitelezők már a munkák több mint hatvan százalékával elkészültek, úgy tűnik, tartható a szeptember végi határidő, időben át tudják adni a területet.

Lakosi Gabriella

20190717 A felújítás alatt lévő szombathelyi Sportliget bejárása Homlok Tibor, építésvezető dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere Balázsy Péter, Vas megyei jegyző Szombathely, Sportliget Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Sajtóbejárást tartottak szerda délután az épülő Sportliget területén. Dr. Puskás Tivadar a város polgármestere azt mondta, ez a városi beruházás megyei hatású, hiszen nem csak a helyiek használják majd az itt lévő pályákat. Erre büszkék lehetünk, hiszen kevés város büszkélkedhet ilyen sportolási lehetőségekkel.

A munkákat egy európai uniós pályázat segítségével finanszírozzák, összesen több mint egymilliárd forintos a beruházás. A terület teljesen megújul, a sportpályákat felújítják, de újakat is építenek. A sportolási lehetőségek tárháza bővül az Arany-patak mentén kialakított sétánnyal és kocogópályával, telepített tornaeszközökkel, egy fitnesz-­szabadtéri tornapályával, valamint aszfaltozott felületű görkorcsolyapályával és mászófallal is. A pihenést és feltöltődést újonnan kialakított pihenőkert, virágos rét és piknikövezet szolgálja majd. A hely élérhetőségét is megkönnyítik, egy új gyalogoshíd is épül, így közvetlen kapcsolat lesz a Csónakázó-tó területével és az előre tervezetthez képest nagyobb parkolót is építenek – mondta Homlok Tibor főmérnök.

 

A beruházás igen látványos része pedig még csak most következik majd, több mint ezerféle növényt telepítenek ide. Biodiverz mező készül, ez azt jelenti, hogy vadvirágokkal ültetik tele a földet. Így nem kell sűrű fűnyírással bajlódni, mégis folyamatosan esztétikus lesz a látvány. Három épület is készül, az elsőben büfé és öltözők, a másodikban öltözők és zuhanyzó lesz. A harmadik a fenntartáshoz szükséges eszközöknek ad helyet. Ezenkívül a sétányok is most épülnek, az előkészítő földmunkák vannak soron. Az útépítésnél a szegélyeket készítik éppen és a zúzalékkő is a helyére kerül. Az öntözőrendszer kiépítése szintén elkezdődött, a gyalogoshíd pedig elkészült, de még nincs használatban.

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző azt mondta, egész Vas megyét érinti ez a beruházás. A legnagyobb létszámot mozgatni képes sportolásra is itt van lehetőség a környéken. A megye egésze aktívan sportolhat majd itt a megújult zöld környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában