Programok

2019.07.29. 09:00

Pecölért díjakat is átadtak a falunapon – Építik a szennyvízcsatornát, szépül a település

Elkezdték építeni a szennyvízcsatornát – erről is szó esett a falunapi köszöntőkben. Prof. dr. Helyes Lajosnak díszpolgári címet ítéltek.

Tóth Kata

Pecöl legifjabb polgárait is a színpadra hívták

Fotó: Szendi Péter

– A tavalyi falunap óta sikeres lett a szennyvízpályázatunk, az orvosi rendelőre 38 millió forintot kaptunk – kezdte Mándli János polgármester. Megyehíd felől érkezve látszik, hogy megkezdték a csatornaépítést a Damjanich utcában. A polgármester és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is megemlítette a beruházás kapcsán kapott állami támogatást: korábban a települések és a lakosok is fizettek önrészt, most nem kell ezzel számolniuk. Mint mondta, ehhez Mándli János hathatós munkája kellett, amellyel már intézmények sorának felújítását kiharcolta. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt: ha végigmegyünk Pecölön, látszik, hogy van gazdája, a mostani beruházással összkomfortossá válik. Hat gyerekkel gyarapodott Pecöl tavaly óta, családjaikkal a színpadra szólították őket.

Pecöl legifjabb polgárait is a színpadra hívták
Fotó: Szendi Péter

Díszpolgári címet adományoztak a Pecölből elszármazott prof. dr. Helyes Lajosnak, a Szent István Egyetem tudományos rektorhelyettesének. A Pecölért díjakat a helyi Vöröskereszt szervezetnek, posztumusz Horváth Istvánnak, a focipálya volt gondnokának; feleségének, Marikának és Bakonyi Balázsnak ítélték, aki a sportöltöző vizesblokkjának felépítésében vállalt jelentős részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában