Programok, vásárfia

2019.07.01. 07:00

Vásár és vidámság Őriszentpéteren

Harminckilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit az Őrség fővárosa a vásározóknak: kézműves portékák, ételek, koncertek és kiállítások várták a vendégeket a hétvégén.

Nemes Judit

Kések, hátrébb fazekasmunkák: a kézművesség remekbe szabott darabjait kínálták a vásárban

Fotó: Szendi Péter

A nagy meleg sem tartotta vissza az Őrségi Vásárra tartókat, sokan választották vízpart helyett a méltán híres sokadalmat. A szombati megnyitón Őr Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: megújult a vásár területe, bővítették az áramkapacitást, „időjárásbiztosabbá” alakították a helyszínt. V. Németh Zsolt miniszteri biztos, országgyűlési képviselő az állandóságról és változásról beszélt: előbbi biztonságot jelent, utóbbi pedig élményeket – véleménye szerint az Őrségi Vásárban mindkettő benne van.

Kések, hátrébb fazekasmunkák: a kézművesség remekbe szabott darabjait kínálták a vásárban
Fotók: Szendi Péter

A megnyitót követően a művelődési házba várták az érdeklődőket, ahol az idén vadászkiállítást nyitottak. Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke a köszöntőjében hangsúlyozta: a hamarosan megnyitandó állandó tárlattal a város új vonz­erővel gazdagodik – a mostani ideiglenes kiállítás pedig ízelítő abból.

Szemben V. Németh Zsolt, Majthényi László és Őr Zoltán a vásári forgatagban

A vásár már pénteken megkezdődött, részben a hagyományos kapornaki találkozóval, részben pedig a bajánsenyei iskolatörténeti kiállítással. Szombaton és vasárnap is bőven akadt nézelődnivaló: a népi hagyomány kézzel készített termékei: csipketerítők, fazekasmunkák, szappanok, ékszerek vonzották a tekintetet. Nemes Szabolcsné Győrből érkezett az Őrségbe. Elmondta: a vásár sokszínűsége és a gyönyörű környezet miatt visszatérő vendége a rendezvénynek.

Gömbös Mátyás gyűjteményére alapoz a vadászkiállítás: ízelítő az állandó tárlatból

A környék szépségét emelte ki Zsankó Norbert és felesége is, akik Zalaszentlászlóról érkeztek. A tökfesztivált eddig is minden évben megcélozták. Aki kilátogatott, nem csalódott: kellemes kikapcsolódást nyújtó élményben volt része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában