Kőszegi Várszínház

2019.08.02. 14:00

A Cinóber hadművelet elindult

A Cinóber hadművelet bemutatójával tegnap véget ért a nyári szezon a Kőszegi Várszínházban, amely a celli Soltis Lajos Színházzal és az Inárcs KB35-tel együttműködésben hozta létre ezt a különleges elő­adást.

Ölbei Lívia

20190801, Kőszeg, ut, Vas Népe / Unger Tamás /E.T.A Hoffmann regénye alapján: Kárpáti Péter A cinóber hadművelet Rendezte: Nagy Péter István e. h. Dramaturg: Sándor Júlia A darab tartalma: Egy apró utópisztikus birodalom új nagyhercege uralkodásának első lépéseként bevezetteti birodalmában a felvilágosodást. Az új hatalom kirekeszti az előző társadalmi rend kegyeltjeit: a racionalizmus jegyében betiltják a babonát és a mágiát, száműzik az összes varázslényt és tündért. Némelyeknek azonban sikerül kényszerű illegalitásban az ország területén maradniuk. Rosebelverde, a tündér bosszút esküszik, eszközéül pedig a kis Zachest, egy torzszülött kiskölyköt választja. A hajszíne után Cinóbernek is nevezett kellemetlen természetű fiúcskából húsz év múlva egyetemi hallgató lesz, aki elindul beteljesíteni a végzetét. A sokoldalú tehetség illúzióját keltve nyűgözi le környezetét, és gyors lefolyású politikai karrier építésébe fog. Cinóber felemelkedésével párhuzamosan azonban a valódi tehetségek perifériára kerülnek. Látszólag Boldizsár diák az egyetlen, aki képes átlátni rajta. Hamarosan azonban társra talál Egonban, a hétköznapjait portásként tengető illegális mágusban…

Fotó: Unger Tamás

Nagy Péter István rendezése E. T. A. Hoffmann és Kárpáti Péter nyomán készült, a kitaszítottság és a zsarnokság összefüggéseit kutatja. Ősztől a Soltis Lajos Színház műsorán.

 

A fenti program az EFOP Transznacionális együttműködések keretében valósult meg EFOP-5.2.2-17

(Soltis Színház vidéki sokszínű kultúra hálózat modelljének kidolgozása nemzetközi együttműködés segítségével)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában