A jelszó: Kalandvár!

2019.08.23. 07:00

Péntektől élményekkel vár a karneválon a Vas Népe-stand

Péntek reggel tíz órától új helyszínen, a Gayer parkban felállított pavilonnál és sátornál várjuk a Vas Népe kedves olvasóit.

Tersztyánszky Krisztina

Németh Balázs és Farkasné Csillag Enikő a Vas Népe-standnál Fotó: HB

A Vas Népe-standot azért helyeztük át a forgalmas és zajos belvárosból a Kalandvárba, mivel elsősorban a családoknak és a gyerekeknek készülünk aktív programokkal – árulta el Németh Balázs Vas megyei üzletszervezési vezető. A sátorban ki-ki megtalálja és olvashatja lapunk aktuális számát, a fiatalabbakat pedig a Kiskobold példányaival várjuk meseolvasásra, színezésre.

A standunknál regisztráló ifjú olvasóink három ügyességi játékban mérettethetik meg magukat. Az egyik a már tavalyról ismert újságdobálás: a hengerré összetekert Vas Népével három különböző méretű lyukba kell beletalálni. Nem annyira az ügyesség, inkább a szerencse játszik szerepet fakardjátékunkban: a jutalom mértéke attól függ, hogy hányas számmal ellátott kardot sikerült a játékosnak kihúznia a dézsából. Végül egy újdonsággal is készülünk: a Vas Népe-kirakóban logikai képességeiket tehetik próbára a gyerekek. Annyit elárulunk, hogy kisebb-nagyobb nyeremény nélkül senki sem távozik tőlünk.

Németh Balázs és Farkasné Csillag Enikő a Vas Népe-standnál Fotó: HB

Standunknál ma, holnap és holnapután 16 és 17 óra között napjaink igazi hőseivel találkozhatnak a gyerekek. Kiderül, hogy a sportoló és az egyenruhás is volt gyerek, és lehet kedvenc meséje. Pénteken Szájer Anasztázia őrvezető, a 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársa és Dévai Boglárka Európa-bajnok tornász mesél a gyerekeknek. Szombaton Köcse Tamás, az Országos Mentőszolgálat Vas megyei vezető mentőtisztje, majd Balogh Eszter tűzoltó főtörzsőrmester, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője mond mesét. Végül vasárnap Somogyi Zoltán, a Vas Megyei Vadászkürt Egyesület alapító tagja, valamint Vass Lajos ÖMT-főhadnagy és Németh Mercédesz őrmester mondják el kedves meséiket. Természetesen a vendégek izgalmas munkájukról is szívesen mesélnek majd a közönségnek.

Standunk az idén egy különleges attrakcióval is várja az oda látogatókat: felállítunk egy hatalmas, két méter magas nyugágyat. A túlméretes bútor minden bizonnyal kedvelt helyszín lesz a vidám családi, illetve gyermekfotók készítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában