Beruházás

2019.08.01. 07:00

Elkészült a kerékpárút Sében – A környékbeli nagyobb foglalkoztatókat is megszólították

Mintegy 153 millió forintos projekt révén kerékpárúttal gazdagodott a település. A beruházással az ingázók és a kirándulók immár kijelölt bicikliúton haladhatnak a Szabadság úton.

Nemes Judit

Bicikliúton haladhatnak a Szabadság úton – képünkön Sörös István polgármester teker

Fotó: Szendi Péter

Összefogott Sé és a Vas Megyei Önkormányzat, hogy segítsék a településen át a Szombathelyre kerékpárral közlekedőket. Egy európai uniós pályázat révén lehetőségük nyílt arra, hogy a községben kerékpárosbarát projektet valósítsanak meg. Séből – mivel falu a megyeszékhely tőszomszédságában helyezkedik el – többek között az ingázó dolgozóknak és a kirándulóknak a legkézenfekvőbb városba jutási mód a biciklizés, ám eddig a község nem rendelkezett kerékpárúttal.

Bicikliúton haladhatnak a Szabadság úton – képünkön Sörös István polgármester teker
Fotó: Szendi Péter

A mostani projekt révén Sé egy kilométer hosszú, kétoldali egysávos, a településen átvezető kerékpárutat kapott. Ugyancsak a projekt részeként szemléletformáló kampányt is tartottak a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére.

Mindemellett – „a hivatásforgalmi kerékpárhasználat további erősítésére” – a környéken működő nagyobb foglalkoztatókat is megszólították. Azt kérték tőlük, hogy dolgozóikat – lehetőség szerint – ösztönözzék a biciklivel történő munkába járásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában