kiállítás, koncert

2019.08.04. 20:49

Sikerrel zárták az alkotótábort

Kiállítással és koncerttel zárult az egyhetes alkotótábor a Herényiek Házában.

Vas Népe

Ráczné Kalányos Gyöngyi énekelt a tárlatmegnyitón Fotó: CSG

Mint arról korábban beszámoltunk, a Herényiek Háza és a Szombathelyi Roma Önkormányzat együttműködésében valósult meg idén is, immár ötödik alkalommal az alkotótábor Szombathelyen. A résztvevők egy héten keresztül nyugodt és szép környezetben inspirálódhattak, festhettek. Első ízben vált nemzetközivé a tábor, az Indiából érkezett Ranesh Terdal részvételének jóvoltából.

Ráczné Kalányos Gyöngyi énekelt a tárlatmegnyitón Fotó: CSG

– Az egy hét alatt a festészet iránt érdeklődő helyi fiatalok is bekapcsolódtak a tábor életébe – tudtuk meg Nagy Krisztinától, a herényi kulturális egyesület ügyvezető titkárától. Az öt nap alatt készült alkotásokat, mintegy 50 darabot szombaton kiállításon mutatták be a nagyközönségnek. Az eseményen köszöntőt mondott Ferkovics József festőművész, a tábor vezetője és Koczka Tibor alpolgármester. Majd csaknem kétszázan hallgatták Bujtás Ervin, idősebb és ifjabb Polgár Tibor és Skultéty Rita koncertjét. A saját dalok mellett népszerű dallamok csendültek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában