elismerés

2019.08.28. 07:00

Sokat tettek Szentgotthárdért, kitüntették őket

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a Nagyboldogasszony-templomban elismeréseket adott át Huszár Gábor polgármester.

Tersztyánszky Krisztina

Somogyi Gábor, Bene Krisztina, Variné Trifusz Mária, Kern László – és az elismerések Fotó: VN

Az első elismerés a gotthárdi kétkilós kenyérért járt. Az önkormányzat döntése alapján a Ferrosüt Sütő- és Édesipari Kft. Szentgotthárdi üzeme által előállított helyi termék 2019. augusztus 20. napjától határozatlan ideig viselheti a Zöld Szentgotthárd címet. Az elismerést az üzem vezetője, Kern László vette át.

Szentgotthárd Testnevelési és Sportdíját Somogyi Gábor hosszútávfutó, a Synergy Fitness Szentgotthárd SE versenyzője vehette át. Az egyesület alapításának egyik kezdeményezője, edzőként és versenyzőként is fontos szerepet tölt be a város atlétikájában.

Somogyi Gábor, Bene Krisztina, Variné Trifusz Mária, Kern László –
és az elismerések Fotó: VN

Korosztályának legjobb hosszútávfutója, kilencszeres országos bajnok. Edzői munkájában legnagyobb sikere a Koszár Zsolttal elért felnőtt országos bajnoki cím. Ezen kívül még 12 további országos bajnoki dobogós helyezést szereztek együtt a városnak. Variné Trifusz Mária és Bene Krisztina a Szentgotthárd Városért kitüntetést vehették át. Variné Trifusz Mária negyven évig tanított Szentgotthárdon, generációk kerültek ki kezei alól. Nyugdíjba vonulása után is segített felkészülni a felvételire magyarból és ének-zenéből azoknak, akik pedagógus pályára készültek. Tanítványai rendszeres résztvevői a Kazinczy-versenyeknek. Gazdag szakmai életútjában kiemelt helyet foglal el a Rába-menti szlovénség érdekében végzett munkája.

Bene Krisztina az elmúlt harminc évben példamutató hivatástudattal dolgozott nemcsak a pedagógusi pályán, hanem Szentgotthárd városáért is. Növendékei számos eredményt értek el regionális és országos zenei versenyeken. A 30 éves Rábavölgyi Vonós­zenekarnak szinte az alapítás óta tagja, 16 éve művészeti vezetője, karnagya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában