Friss és gazdag a kínálat

2019.08.10. 07:00

Szombathelyi piac – Kaphatók az idei lekvárok, a friss savanyúságok, unikum a sóskapüré

Elkészültek az első lekvárok az idei gyümölcsből, kaphatunk friss savanyúságokat a piacon, sokféle a szárazbab, rengeteg a különféle paprika.

Merklin Tímea

A lekvárok 1200–1500 forintba kerülnek. Az üvegek között kétdecis sóskapürét is találtunk 400 forintért, amely úgy készült, hogy kicsit megdinsztelték, megsózták, de csak a saját levében, vizet nem adtak hozzá. Nem túl drága, ha azt nézzük, hogy egy kiló sóska ezer forintba kerül, és még sok munka van vele, ha kiszedjük a sok vizet tartalmazó szárát, 70 dekára esik össze. Az egyik helyen a kis vödrökbe adagolt savanyúság 550-750 forintos áron kapható. Károlyné Wagner Elvirától megtudjuk, a cékla a legnépszerűbb, ezer forint kilója, de nagyon viszik a kovászos uborkát (1200), a csalamádét (1000), a káposztával töltött almapaprikát (1500) is. Az 5500 forintos tökmagolaj mellett van dióolaj 3500, lenmagolaj 2400 és mák­olaj 3600 forintért.

 

Az első csarnok hátsó traktusában az egyik pult csak gyönyörű nagy paprikával van tele, Sárvárról hozták, 500–700 forintos áron kínálják a különböző fajtákat, vannak édesek, csípősek is. A második csarnokba Kiss Tamás Gencsről hozta a terményeit: leháncsolva árulja a kukoricát, hogy lássák, szép a szeme. Őstermelő és kertész, nyáridőben műveli a földjét, ősztől több a munka a kertészetben. Uborkát, babot árul, a borsója már elfogyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában