Tudnivalók

2019.08.09. 07:00

Szombaton is munkanap – Összeszedtük a változásokat

Munkanap a szombat, augusztus 10-e, hogy négynapos lehessen az augusztus 20-ai hétvége, az államalapítás ünnepe.

Vas Népe

Érdemes figyelni a menetrendváltozást Illusztráció: Ohr Tibor

Tanítási szünet és munkanap, a hét utolsó munkanapja – eszerint járnak pénteken az autóbuszok az ÉNYKK vonalain. Szombaton ugyancsak „tanszünetes munkanap” szerint közlekednek a buszok, aztán vasárnap a szokott vasárnapi rend, 12-én pedig a megszokott hétfői menetrend lesz érvényes. A MÁV és a GYSEV vonatai augusztus 9-én a munkanapra, 10-én pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

A kamionstopban nem lesz változás a szokásos hétvégéhez képest, szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lesz tilos a kamionforgalom a vasi utakon is. Ilyenkor nyáron a kamionstop ideje alatt a külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” – emlékeztet a közútkezelő.

Érdemes figyelni a menetrendváltozást Illusztráció: Ohr Tibor

A vasi kormányablakokban ledolgozzák az államalapítási hosszú hétvégét: szombaton pénteki rend szerint, vagyis 8 és 14 óra között tartanak ügyfélfogadást a kormányablakokban. A péntek sem „igazi” péntek, hiszen hétfői rend érvényes, vagyis 7 és 17 óra között fogadják ügyfeleiket a kor­mány­ablakok.

A szombathelyi polgármesteri hivatalban ne akarjunk ügyet intézni a szombati munkanapon: ott augusztus 10-én nem lesz ügyfélfogadás. Pénteken viszont 8 és 12 óra között, valamint 13 óra és 15.30 között várják az ügyfeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában