horgászat, kirándulás

2019.08.15. 11:30

Újabb versenyző a csodák sorában: Hívogat a Hársas-tó

Augusztus 8-a és 30-a között szavazhatják meg olvasóink Vas megye hét legszebb természeti csodáját. Mindennap bemutatunk egyet a húsz jelölt közül, ma a Hársas-tavat.

Vas Népe

Egy mesebeli este a Hársas-tónál

Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt hónapban arra biztattuk olvasóinkat, jelöljenek olyan természeti látnivalókat, képződményeket, amelyeket különlegesnek tartanak. A beküldött jelölések alapján húsz csodát mutatunk be, naponta egyet-egyet ábécésorrendben. Olvasóink augusztus 8-a és 30-a között szavazhatnak a lapunkban megjelenő szavazószelvényeken.

A nyomtatott sajtóban megjelent lapokon szavazók között kisorsolunk egy darab, két személyre, két éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe. Az interneten is lehet szavazni, játékunkat a vaol.hu portálunkon lehet megtalálni. Az online szavazók között – a megyéket összevonva – kisorsolunk egy darab 200 ezer forint értékű utazási utalványt.

Egy mesebeli este a Hársas-tónál
Fotó: Szendi Péter

Jöjjön a következő jelölt: a megye déli részén barangolva szinte kötelező megállóhelynek is tekinthetjük a Hársas-tavat, amely hivatalos nevén Máriaújfalui-víztározó és az Őrségi Nemzeti Park része. Az állóvíz Szentgotthárd nevezetességeinek egyike, a keleti városrész déli szélén terül el. Vizét az apátistvánfalvi erdőben eredő Hársas-patak táplálja.

A tó nemcsak a magával ragadó környezete miatt egyike a legkedveltebb vasi kirándulóhelyeknek, a horgászok körében is népszerű. Télen is vonzza a horgászokat a tó: abban az időszakban lékről jellemzően keszeg és csuka akad horogra. Nyáron pedig strandolni is lehet. A vízpartot nemcsak a helyiek használják ki, hanem a messzebbről érkezők is, egyre többen pihennek meg a tónál. Aki körbesétálná, vagy bringával körültekerné, azt is megteheti. A tanösvényen információs táblákon az Őrség és a Vendvidék élővilágáról lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában