A Megye csodája

2019.08.30. 17:30

Változatos táj a Vasi-Hegyhát

A Vasi-Hegyhát az Őrség szomszédságában, a megye déli részén húzódik a szlovén és az osztrák határ közelében.

Vas Népe

Túraútvonalak, témautak segítik a térség bejárását

Fotó: Unger Tamás

Változatos táj jellemzi a környékét: dombok-völgyek, erdők, mezők és tavak mind megtalálhatók a környékén, továbbá a Rába folyó útja is a hegyháti térségen át vezet. A folyó e szakaszra jellemző gyors sodrása miatt kiválóak a feltételek vadvízi túrákhoz. Nemcsak az evezés és a víz szerelmeseit szólítja meg a táj. Erdei és szőlőhegyei remek túraútvonalakat rejtenek.Több tanösvényt alakítottak ki, amelyek kalauzolják és informálják a látogatókat.

Túraútvonalak, témautak segítik a térség bejárását
Fotó: Unger Tamás

Kneipp témaút is vezet a környéken: tizenhárom településen, tizenkilenc helyszínen építették ki a szakaszt, amelyen a Sebastian Kneipp által kidolgozott egészségmegőrző és természetgyógyászati módszer alapjait, a vizet, a mozgást, a gyógynövényeket, a táplálkozást és a lelki egyensúlyt jelenítették meg a tervezők, hogy azok kiegészítik a magyar népi gyógyászat hagyományait. Közben pedig – a kellemest a hasznossal összekötve – a témaúton megismertetik a környék természeti szépségeit, kulturális-épített örökségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában