testvérszervezet

2019.09.26. 07:00

Aschauban jártak a vépi önkéntes tűzoltók

Osztrák testvérszervezetükhöz, a burgenlandi Aschauba látogattak a hétvégén a Vép–Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

Tóth Kata

Társegyesületükhöz Ausztriába látogattak a Vép–Bozzai tűzoltók Fotó: VN/Vép–Bozzai ÖTE

Fotó: © Unger Tamás

2005-ben, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság révén ismerkedtek meg a vépi önkéntes tűzoltók osztrák kollégáikkal. A kapcsolat egykori parancsnokuk, Varga Gábor nevéhez köthető.

Az osztrákok 2008-ban meghívták a vépieket az új gépjárműveik avatására, régi tűzoltóautójukat két évvel később felajánlották a vépieknek.

Társegyesületükhöz Ausztriába látogattak a Vép–Bozzai tűzoltók
Fotó: VN/Vép–Bozzai ÖTE

Ugyancsak az osztrák egyesülettől kapták ajándékba a vépiek a tűzoltóversenyeken használt szivattyújukat. 2011 májusában adták át hivatalosan az autót, akkor még élt Varga Gábor, egy hónapra rá meghalt. Az emlékére a magyar és az osztrák egyesület évente egyszer találkozik: 2x30 perces focikupán mérkőznek meg egymással, aki nyer, egy évre a vándorserleg birtokosa. Múlt szombatra szervezték az idei kupát, ami az évek alatt családi nappá nőtte ki magát. A házigazdák látták vendégül a vépiek 25–30 fős csapatát. Jövőre 140 éves lesz a Vép–Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület – az évfordulóra biztosan meghívják aschaui barátaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában