kutyás programok

2019.09.17. 17:30

Az állatkínzásra is felhívták a figyelmet Kőszegen

A kutyáké volt a főszerep a hétvégén a városban. Bemutatót, közös futást és örökbefogadó napot is szervezett a Közösen a Kutyákkal Egyesület.

Lakosi Gabriella

Mintegy öt kilométeres távot tettek meg a kék szalag futáson

Fotó: Kovács Lukács Renáta

A kőszegi Csónakázótónál kezdődött a programok sora pénteken késő délután. Csizmazia Tamás kutyakiképző tartott bemutatókat az érdeklődőknek. Először az iskola négylábú diákjai mutathatták be tudásukat, majd a legokosabb ebek külön is a nagyérdemű elé léphettek. A különleges bemutatót még egyszer láthatja majd a közönség, október 5-én Szombathelyen a Történelmi Témaparkban.

Az előadás után a megjelent gazdik kérdezhettek is a trénertől, aki hasznos tanácsokkal látta el a megjelenteket.

A programok azonban itt még nem fejeződtek be, este közös kék szalag futás kezdődött. Ezzel az országos kék szalag mozgalomhoz csatlakozott az egyesület, amivel az állatkínzásra hívják fel a figyelmet, vagyis annak szankcióinak szigorítására és következetes betartására.

Mintegy öt kilométeres távot tettek meg a kék szalag futáson
Fotó: Kovács Lukács Renáta

A különleges programhoz csatlakozott Regős Éva futó nagykövet és Lakner Szilveszter Spartan Race 2018 világbajnok is. Több mint 40 ember indult útnak a körülbelül öt kilométeres távon, a Csónakázótótól a Fő térig, majd vissza a kiindulási ponthoz.

– A hétvégi programok sora ezzel még nem ért véget – mondta Prim József, a Közösen a Kutyákkal Egyesület elnöke. Vasárnap örökbefogadó napot és adománygyűjtést szerveztek az Állatvédők Vasi Egyesületével (ÁVE) az Abért-tónál lévő kutyastrandon. – Itt is nagy volt az érdeklődés, két kutyus azonnal gazdira talált, kettő iránt pedig komoly az érdeklődés. Folyamatosan jöttek az emberek, remek volt a hangulat – mesélte Prim József. Az ÁVE részére sikerült többféle tápot, játékokat és bolha­irtó cseppeket is gyűjteni.

A Közösen a Kutyákkal Egyesület októberben túrát szervez a Kőszegi-hegységbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában