Az összetartozás szimbóluma

2019.09.25. 17:04

Elkészült Szombathely imázsfilmje (Videó)

Valódi összefogással, szombathelyi közreműködőkkel, nem csak szombathelyieknek készült a megyeszékhely imázsfilmje. Tegnap a sajtó képviselői láthatták az ötperces alkotást.

Tóth Kata

Savaria Fortuna feliratú szerencsetallérra lel és egy varázslat része lesz két gyermek: Kovács Dávid és Csóka Eliza, a filmbeli testvérpár szemén keresztül pillant bele Szombathely történelmébe, ismeri meg a város jeles helyszíneit, épületeit, tereit, eseményeit a néző.

– Büszkén mutathatjuk meg mindenkinek az elkészült imázsfilmet, amellyel hirdethetjük a várost, jelentette ki a sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester. Utalt arra, hogy polgármesterségének ideje alatt végig hiányérzete volt: a gazdag történelmi múlttal, nagyszerű jelennel, jövővel rendelkező település eddig nem mutatta meg magát kellőképpen a világnak. Egy éve Portugáliában, Santiago do Cacémban, az azóta Szombathely testvértelepülésévé lett városban járt küldöttségük. Gyönyörű városbemutató filmjüket látva lett végleges az elhatározás: Szombathelynek is szüksége van egy hasonlóra. A film passzol a szombathelyi identitást erősítő programhoz is.

Örült a felkérésnek, túllépett a „szép zenére szép képek követik egymást” koncepción, mert feltétlenül szeretett volna történetet, mondanivalót vinni a filmbe, jegyezte meg Sásdi Zsolt rendező. A háttérről is beszélt: egy évet felölelt a forgatás, rengeteg időt töltöttek filmezéssel, hogy minden, a filmben szereplő rendezvényről, helyszínről készüljön felvétel, aztán nehéz dolguk volt a felvételeket 5 percre redukálni. Fontos, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen, és mindenki a magáénak érezhesse, mondta még az alkotás kapcsán. A film operatőre Pozsár András volt, a kamera mögött Tóth Gergely állt még, az animáció Vidos Erik munkája, a zenét Grósz Arthur Valentin szerezte.

Minden szereplő első szóra igent mondott a rendező hívására, és a magáénak érezte a készülő művet – a sajtótájékoztatón megköszönték a közreműködők szerepvállalását. A filmet közkinccsé teszik: elérhető lesz a szombathely.hu weboldalon, a YouTube csatornán, a szombathely.hu Facebook-oldaláról bárki letöltheti, megoszthatja. A cél az, hogy jusson el minden szombathelyihez, mondta Károly Ákos jegyző a bemutatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában