szabályos átkelés

2019.09.17. 07:00

Ilyen még nem volt: zebrák Jánosházán

A hivatalos átadás még várat magára, hiszen az engedélyezési eljárás hátravan, de már biztos: négy gyalogátkelő lett Jánosházán. Ezzel minden vasi városban szabályosan kelhetnek át a gyalogosok az autóúton.

Bakos Ágnes

A Kossuth téren, a hivatalnál is felfestették az átkelőt

Fotó: Bakos Ágnes

A 62,9 millió forintos, az elsősorban a kerékpárút kialakítását szolgáló nyertes pályázat része volt, hogy gyalogátkelőket jelölnek ki Jánosházán. Hat éve város a település, mégsem volt egy útszakasz sem, ahol szabályosan átkelhettek volna a gyalogosok az utak egyik feléről a másikra. Négy zebrát alakítottak ki festéssel, kitáblázással.

A Kossuth téren, a hivatalnál is felfestették az átkelőt
Fotó: Bakos Ágnes

Pontosabban még csak „szokhatják” a jánosházi gyalogosok a szabályos közlekedést, a hivatalos átadás az engedélyezési eljárás után lesz. A négy gyalogátkelő közül a városközpontban kettőt festettek fel: egyet a rendezvénytér felé, a másikat a városháza előtt keresztben, a Kossuth téren. A harmadikat a Szent Imre iskolánál, a negyediket a vasútállomásnál alakították ki.

A „próbaüzem” természetesen nem mentesíti az autósokat: óvatosan hajtsanak szerte Jánosházán. Ahol van már gyalogátkelő, ott azért, ahol nincs, ott pedig azért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában