Külvárosi fejlesztések

2019.09.28. 11:28

Játszótereket és kerékpárutat is építenek Körmenden

A csatornahálózat fejlesztése után kerékpárút-építéssel és a játszótér felújításával folytatná a külvárosi településrészek fejlesztését a jelenlegi városvezetés.

Markó Petra

Csák Tamás önkormányzati képviselő és Bebes István polgármester beszélt Felsőberki, Alsóberki és Horvátnádalja területén már megvalósított beruházásokról is, így a csatornahálózat kiépítéséről Fotó: JT

Felsőberkiben, Alsóberkiben és Horvátnádalján kiépült a szennyvízcsatorna-hálózat, megújult számos út, járda, és a városközponttól egészen Horvátnádaljáig kiépült a kerékpárút is – összegezte a külvárosi településrészeket érintő fejlesztéseket Bebes István polgármester pénteken a nádaljai sportpályán. Ez utóbbi kapcsán elmondta, hogy Felsőberki felé is folytatódik a kerékpárútbővítés, aminek kezdete egy körforgalmi csomópont kiépítése a jelenlegi Mjus–Ada kereszteződésnél.

– Megkezdődik a játszótér­fejlesztés mindhárom településrészen – ezt már Csák Tamás, a városrész önkormányzati képviselője mondta. Új rugós játékok, libikóka, mászó- és kötélvár lesz, de a régieket sem dobják ki, átalakítva és felújítva visszatelepítik őket. Hangsúlyozta, hogy az utak, járdák rendbetétele is folytatódna, Horvátnádalján például a Dobogó, a Malom, a Kodály, a Teleki, valamint Németújvári utca és annak környéke lesz előtérben. Most azonban van egy sürgetőbb feladat is: Nádalján és Felsőberkiben beázik a ravatalozó teteje, amit fel kell újítani, ki kell cserélni a tetőt.

Csák Tamás önkormányzati képviselő és Bebes István polgármester beszélt Felsőberki, Alsóberki és Horvátnádalja területén már megvalósított beruházásokról is, így a csatornahálózat kiépítéséről Fotó: JT

Kiderült az is, hogy a felsőberki kultúrház megújításán is dolgoznak. Bebes István elmondta: a tervek elkészültek, hamarosan fizikailag is elindul a beruházás.

– Nagy öröm lesz a helyieknek, hogy végre központi fűtés lesz a kultúrházban és nem kályhákkal kell fűteni – hangsúlyozta Csák Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában