Csapatépítés

2019.09.22. 20:21

Karitászosok lelki napja Körmenden

Csapatépítő lelki napot tartott munkatársai részére szombaton a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

NM

A karitász munkatársainak is fontos a feltöltődés Fotó: Némethy M.

– A hátrányos helyzetben élők megsegítése a legfőbb célja a karitásznak. Ehhez elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy a munkatársaink, akik ezt a sokrétű munkát végzik nap mint nap, lelkileg feltöltődjenek, és felkészültek legyenek – hallottuk Tuczainé Régvári Mariettától, a karitász igazgatójától. Ez a szombat a körmendi plébánián ezt a célt szolgálta. A templomban szentmisével kezdődött a nap, amit Kiss László esperes mutatott be. Ennek végén Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános az egy év múlva Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő felkészülésről, a kitűzött célokról és feladatokról tartott előadást. A plébánia kertjében vetélkedővel és főzőversenynyel folytatódott a programsorozat. A karitász munkatársai Boldog Brenner János életéről és Körmend ismeretéből is összemérték tudásukat. Eközben a karitászcsoportok katlanjaiban ételek főttek (a zsűri később mindegyiket finomnak találta).

A karitász munkatársainak is fontos a feltöltődés Fotó: Némethy M.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében csatlakoztak a főzőkhöz az egyik nagyáruház csapatai. Három kondérnyi ételük a jótékonyságot szolgálta, mind kiosztották a délidőben megérkezett rászoruló körmendi családoknak. A nap során tájékoztató hangzott el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász projektjeiről és a magyar családpolitika újdonságairól is. A nap agapéval zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában