kirándulás

2019.09.13. 07:00

Négy szép napot töltöttek Erdélyben a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének tagjai

Erdélyi kiránduláson jártak a közelmúltban a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének tagjai.

Tersztyászky Krisztina

Egyesületi kirándulás: segítették egymást

Fotó: MVME

A négynapos túra során felkeresték egyebek közt a Királyhágót, jártak a Gyilkos-tónál, és kegyelettel adóztak Farkaslakán Tamási Áron síremlékénél. Ellátogattak Korondra és az aradi vértanúk emlékhelyére. Mindez nem is tűnne annyira rendkívülinek, ha nem tudnánk, hogy a csoport nagy többsége mozgássérült, közülük vagy tucatnyian kereke­s­székkel, rolátorral vagy motoros mopeddel indultak neki az útnak. Volt közöttük 86 éves, járókerettel közlekedő tag is.

Egyesületi kirándulás: segítették egymást
Fotó: MVME

– Az autóbuszunk nem volt akadálymentes, de a segítőkész sofőrnek hála, nem okozott problémát a segédeszközök ki- és bepakolása az úti célnál és a pihenőknél – mesélte Oláh Jánosné Marika, az egyesület elnöke. – Akivel nem jött kísérő, azt a többiek segítették. Sok helyen akadálymentesen tudtunk közlekedni az utcán és az éttermekben, a templomoknál viszont kint kellett hagyni az eszközöket. A Gyilkos-tó környékét mindenki be tudta járni, a parajdi sóbányába pedig egy speciális kisbusz vitte le a kerekesszékeseket, a 240 lépcső megkerülésével. Egyedül a Vajdahunyad várát kellett kihagynunk, a két kilométeres gyaloglást nem vállalta a csapatunk. Az utolsó este viszont mindenkit kiszedtünk a tolószékből, és kézen fogva táncoltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában