zökkenőmentes tanévkezdés

2019.09.04. 07:00

Óvatosan a zebránál, erre figyelmeztetnek

Szeptember végéig tart a Szombathelyi Rendőrkapitányság, a közterület-felügyelet és a polgárőrség közös akciója. Az akció célja az, hogy zökkenőmentessé tegyék az iskolakezdést. Ilyenkor különösen fontos, hogy óvatosak legyünk és figyeljünk egymásra.

Tóth Kata

Rendőrök, polgárőrök segítették az iskolába igyekvők átkelését

Fotó: Horváth Balázs

Kedden reggel 7-től 8 óráig a Deák Ferenc utca és a Paragvári utca kereszteződésében rendőrök, polgárőrök segítették az átkelést, hogy a gyalogos átkelőhelyeken ne történjen baleset.

Rendőrök, polgárőrök segítették az iskolába igyekvők átkelését
Fotó: Horváth Balázs

Bercse László, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a Paragvári utcai iskola előtti autóbuszöbölnél állt.

– Aki csak egy percre is megáll itt autóval, annak felhívom a figyelmét: itt tilos a megállás. A sofőrök arra hivatkoznak, hogy nem tudnak máshol megállni, kicsi az iskola környékének parkolóhely-kapacitása. Hiába, a KRESZ-t nem írhatják felül, ráadásul megzavarják a forgalomba való becsatlakozást. Ebben a hónapban nyolc intézménynél – a Reguly-, a Dési-, a Váci-, a Neumann-iskolánál – is jelen lesznek. Nagyobb biztonságban

érzik magukat – főleg ilyenkor – a gyerekek és a szülők is, ha segítik az átkelésüket, ez a tapasztalata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában