Öregdiákok

2019.09.11. 07:00

Szívükben őrzik már ötven éve a csehimindszenti iskolát

Ötven év elteltével újra csengőszóra lépték át az 1969-ben végzett 8. a és 8. b osztályos diákok a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola kapuját.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

Az egykori iskolatitkár köszöntötte a megjelenteket

Fotó: VN/GPV

Az iskola igazgatója, László Jánosné örömmel köszöntötte az öregdiákokat. Invitálta őket a teljesen felújított iskola megtekintésére, az élményiskola fi­lozófiájának megismerésére. Voltak, akik évtizedek óta nem találkoztak, mert az ország másik részére költöztek.

Az egykori iskolatitkár köszöntötte a megjelenteket
Fotó: VN/GPV

Az évfolyam tíz diákja és nyolc tanára elköltözött az élők sorából, emléküknek egyperces csenddel, a mécses lángjával adóztak társaik.

Olyan sokan jöttek el a találkozóra, hogy két osztályterem is megtelt, de szabad volt bármikor „szomszédolni”, hogy a múlt emlékeit, a csínytevéseket felidézzék. Horváth Barnabásné, egykori tanárnőjük szinte mindenkit név szerint szólított, így, ötven év után is. A napot az öregdiákok közös vacsorával koronázták meg.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában