Egy város képei

2019.09.12. 07:00

Tasnád a Kiállítótérben – Vass Csaba erdélyi képzőművész tárlata Vépen

Vass Csaba erdélyi képzőművésznek nyílt tárlata Egy város képei címmel a Kiállítótérben. Vép várossá válásának 10. évfordulójára a tasnádi művész a szülővárosát hozta el ajándékba a grafikákon.

Tóth Kata

Grieb Csaba, Vass Csaba, Kovács Péter a megnyitón

Fotó: VN/GYZ

Kovács Péter polgármester mutatta be a Kiállítóteret megtöltő közönségnek Vass Csabát azoknak, akik még nem ismerik. Az elmúlt tíz évben, mióta a Szatmár megyei Tasnád testvérvárosa Vépnek, sok vépi küldöttség megfordult a településen. A képzőművésszel kapcsolatban úgy fogalmazott, minden évben igazi házigazdájuk, idegenvezetőjük volt a látogatásokon. Vass Csaba 1958-ban született Marosvásárhelyen, gyerekkorát a par­tiu­mi Tasnádon töltötte, ott végezte általános iskoláját, ott él és alkot jelenleg is. A természet rajongója, az erdő, a mező, a tópart és a folyó szerelmese.

Grieb Csaba, Vass Csaba, Kovács Péter a megnyitón

A város megkapó, emblematikus épületeit, utcarészleteit ábrázolják a képek, amelyeket aprólékos műgonddal készített a barna-fekete szépia hangulatában. Grieb Csaba, Tasnád polgármestere kifejtette, kézenfekvő volt, hogy saját városukat hozzák Vépre. Utalt arra, hogy a testvérvárosi kapcsolatot feltétlenül szeretnék ápolni a jövőben. A tárlat szeptember 20-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában