Egy női induló vállalkozott a feladatra

2019.09.30. 07:00

Tizennégy emeletet futott huszonhat tűzoltó Szombathelyen

Hivatásos és önkéntes tűzoltók is megmérették magukat a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság harmadszor megrendezett lépcsőfutó-bajnokságán. Nem csak futni kellett, sőt.

VN

Tűzoltók versenye, 20190928, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Petőfi utcai 14 emeletes épület volt a cél: a legfelső szintre futottak idén is a tűzoltók. Volt, aki légzőkészülékkel és volt olyan is, aki anélkül veselkedett neki a kihívásnak. Nem „csak” futás volt ugyanis a feladat: már az indulásnál másfél méterre kellett kalapáccsal eljuttatni egy vasdarabot, aztán a negyedik emeleten szerelést végeztek, a nyolcadikon „oltottak”, vagyis tömlőt kellett csatlakoztatni osztóra. Azt a tizedik emeletig kellett felhúznia a versenyzőknek, ott összetekertek és szakszerűen elpakoltak egy tömlőt. Onnan a legfelső emeletre futottak, gombnyomással jelezték, hogy felértek. A tűzoltót próbáló feladatra egy hölgy versenyző vállalkozott: Kádárné Beke Gabriella, A csepregi önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltója légzőkészülékkel teljesítette a tizennégy emeletet.

 

A 16 és 34 év közöttiek versenyében, akik légzőkészülék nélkül futottak, a Jánosházi ÖTE tűzoltója, Kertész Bálint diadalmaskodott. Légzőkészülékkel Kurucz Csaba szombathelyi hivatásos tűzoltó teljesítette leggyorsabban a tizennégy emeletet. A 35 év felettiek versenyében légzőkészülék nélkül Binder Tamás, a vaskeresztesi ÖTE tűzoltója volt a leggyorsabb, míg légzőkészülékkel a szombathelyi hivatásosoktól Fehér Ádám nem talált legyőzőre.

Az izgalmak csak egyelőre értek véget, hiszen az eredményhirdetésen kiderült: jövőre is megrendezi a megmérettetést a katasztrófavédelmi igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában