Sajtótájékoztató

2019.09.13. 20:57

Ungár Péter kérdezett, Balázsy Péter pedig válaszolt

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője arról beszélt, az aktuális politikai kérdésekben nem egyértelmű Balázsy Péter álláspontja. A Fidesz polgármesterjelöltje lapunk kérdéseire nyilvánvalóvá tette véleményét.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Ungár Péter nehezményezte, hogy nem lehet tudni, a polgármesterjelölt visszavonná-e Jordán Tamás díszpolgári címét, ha bizalmat szavaznak neki a választópolgárok, mit gondol a víztorony felújításának ügyéről és arról, hogy Hende Csaba leszavazta Ungár Péter azon javaslatát, miszerint elektromos buszok beszerzésére kormányösszeget hívtak volna le Szombathelyre. Ungár Péter szerint Balázsynak a polgármesterjelölti vitán is részt kellene vennie, az országgyűlési képviselő véleménye szerint Koczka Tibor nem ellenzéki jelölt.

Az LMP politikusa bemutatott egy a Fidelitas fővárosi kampányát idéző plakátot, amelyen Illés Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester, Balázsy Péter és Hende Csaba látható, bohócorral. A plakáttal elmondása szerint azt kívánják nyomatékosítani, hogy Szombathely nem cirkusz.

Balázsy Péter a sajtótájékoztató után lapunknak azt nyilatkozta, ha valóban megegyezés születik arról, hogy Nemény András az egyetlen ellenzéki jelölt, akkor ő kész kiállni vele a vitára. Úgy gondolja, ezeket a kérdéseket először egymás között kellene tisztáznia a másik két indulónak. Azt is elmondta: a megyeszékhelyen mindenképpen zöldebb lesz a tömegközlekedés. Szombathely ugyanis nemsokára egy mintaprojektben vehet részt, emiatt pedig elektromos buszokat kap a város. Erről nemrég dr. Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkárral is tárgyalt.

A Jordán-üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: határozottan elítéli, hogy a színházigazgatót politikai célokra használják fel. Hozzátette: izgatottan várja az esti előadást, amelyre egyébként ugyanabba a sorba szól a jegye, mint Nemény Andrásnak.

A víztorony felújításának kérdésében megjegyezte: örül, hogy elindultak a munkák, és reméli, hogy gyorsan lezajlik a folyamat, így a szombathelyiek birtokba vehetik majd a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában