Jelöltek

2019.09.20. 06:01

Vas Megyei Prima díj 2019 – Magyar zeneművészet: Bejcziné Németh Tünde

Régi álma valósult meg, mikor a zeneiskola tanítványaival Békeffy Antal: Feneketlen tó c. gyermekoperáját adták elő, melynek betanítását, színpadra állítását maga végezte.

VN

Fotó: Unger Tamás

Bejcziné Németh Tünde zongoratanár Celldömölkön született, kisgyermekkorát Gödöllőn töltötte, de az általános iskolát már szülővárosában fejezte be, így került a helyi zeneiskolába, ami aztán munkahelye is lett. A Győri Zeneművészeti Főiskolán megszerzett diplomájával határozott elképzelésekkel állt munkába.

Tanszakának eredményei, az órai hangulat, a szülőkkel kialakított szoros kapcsolat elvei helyességét jelzik. Egyre több növendéke szerepel eredményesen a versenyeken.

Fotó: Unger Tamás

Régi álma valósult meg, mikor a zeneiskola tanítványaival Békeffy Antal: Feneketlen tó c. gyermekoperáját adták elő, melynek betanítását, színpadra állítását maga végezte. Lételeme a közös zenélés, a csoportos muzsikálás. Kedvessége, szakmai tekintélye, emberi tulajdonságai miatt is a zeneiskola tantestületének meghatározó személyisége.

1997-ben a régióban egyedüliként zongorakísérő-korrepetitori egyetemi végzettséget szerzett a Zeneakadémián. Aktívan és önzetlenül vesz részt lakóhelye és távolabbi környezete kulturális rendezvényein személyesen, vagy tanítványait felkészítve. Kísért kórusokat, hangszeres művészeket, az operaház énekművészeit, közreműködött külföldi zenei versenyeken, stúdiófelvételeken. Partnerei szerint technikai tudásával, zenei érzékenységével támaszt és szárnyakat képes adni a kísért zenésznek.

Az Ómuzsika reneszánsz együttes csemballistájaként lemezfelvételen vett részt.

Alapító tagja a Mirage Salonquartett nevű formációnak. Külsős zongoristaként közreműködője a Savaria Szimfonikus Zenekar, valamint a Filharmónia Magyarország koncertsorozatainak.

Rendszeresen szerepel a tanártársaiból alakult különböző formációkban, kamaraegyüttesekben, csengettyűzenekarban, az iskolai, városi rendezvényeken.

A szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola részfoglalkozású korrepetitoraként közreműködik a tehetséges tanulók versenyekre való felkészítésében.

Tevékenységéért számos szakmai elismerésben részesült, melyek mellett elnyerte a Celldömölk Városért Érdemérmet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában