Pénzbüntetés

2019.10.09. 10:29

180 ezres kutyaharapás – Egy gyerek sérült meg Vas megyében

Hatéves gyerek sérült meg a tavasszal történt kutyatámadásban, az állat gazdáját most ítélte el a Kőszegi Járásbíróság: pénzbüntetést kapott.

VN

Szigoríthatnak a kutyatartáson Illusztráció: pxhere.com

Fotó: pxhere.com

Gyorsított eljárásban tárgyalta a Kőszegi Járási Ügyészség annak a férfinak az ügyét, akinek a kutyája áprilisban megharapott egy kisgyereket egy Kőszeg környéki településen – tájékoztatott közleményben a Vas Megyei Főügyészség szóvivője, Vassné dr. Szele Adrienn.

A vádiratból kiderül: az áprilisi délutánon füvet nyírt az udvarán a férfi, akkor szökött ki a kutyája az udvarról, a rossz állapotú kerítésen keresztül. Utána ment a gazdája, fél órán belül megtalálta, azt hitte, követi majd az eb, ezért nem tette rá a pórázt. Ekkor támadt a kutya: megharapta és megkarmolta az egyik ingatlan előtti vízelvezető árokban játszó hatéves kisfiút. Két hét alatt gyógyult a gyerek. A Kőszegi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt állította bíróság elé a férfit, a Kőszegi Járásbíróság pedig az ügyészi indítvánnyal egyezően 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában