1956

2019.10.23. 10:47

A hősökre emlékeztek az Őrségben is

Az általános iskolások műsorával, ünnepi beszéddel, koszorúzással emlékeztek az őrségi városban 1956. október 23-ra.

Nemes Judit

Az őriszentpéteri általános iskolások műsorával kezdődött a városi megemlékezés

Fotó: Kemencei Ilona

Negyven iskolás részvételével zajlott az ünnepi műsor nemzeti ünnepünk előestéjén Őriszentpéteren a Művelődési Ház és Városi Könyvtár nagytermében. Az intézmény a Sulics Renáta magyar nyelv és irodalom, ének-zene szakos tanárnő vezette diákkórus, valamint Németh Ibolya magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő hatodik és hetedik osztályosainak zenés-verses összeállításával kezdődött a város ünnepség.

A Himnusz hangjai után a többi között Márai Sándor, Adorján György verseit szavalták a tanulók, majd Koncz Zsuzsa Kárpáthyék lánya, a Várj, míg felkel majd a nap című dalok hangoztak el a műsorban az 1956-ról szóló prózai szövegek mellett. A műsor után Őr Zoltán polgármester mondott beszédet.

Az őriszentpéteri általános iskolások műsorával kezdődött a városi megemlékezés
Fotó: Kemencei Ilona

– Találjuk meg az ünnep igazi mélységeit, felelősséggel és kötelességeink szem előtt tartásával. Ezzel tartozunk Nagy Imrének, a Pesti Srácoknak, az összes magyar szabadságharcosnak, forradalmárnak, utódainknak, és ne felejtsük el: saját magunknak – emelte ki a város első embere.

Az emlékező szavak után a református templom melletti kopjafánál és a város központjában található emlékműnél helyezték el koszorúikat a helyi és a környékbeli polgármesterek és a képviselőtestületük tagjai, a civil szervezetek, az egyházak, valamint az oktatási intézmények képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában