átadás

2019.10.11. 07:00

Felújított rendelők a Kiskar utcában

Életszerű körülmények között, a rendelésre várakozó betegek jelenlétében adták át tegnap délelőtt a felújított Kiskar utcai háziorvosi rendelőket.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Puskás Tivadar polgármester adta át a rendelőket Fotó: CSG

Fotó: foto: CSEH GABOR

A város egyik leglátogatottabb háziorvosi és fogorvosi körzetéről van szó, amelyben csak az öt háziorvos rendelését mintegy húszezer beteg keresi fel évente. Dr. Puskás Tivadar polgármester az avatón elmondta: TOP-pályázat keretében 13 és fél millió forintból újulhattak meg a rendelők. Hozzátette: ez az utolsó egészségügyi beruházás, amelyet kilencévi polgármestersége alatt átadhatott. Ez alatt az idő alatt mintegy egymilliárd forint értékben sikerült segítséget nyújtani a város egészségügyi alapellátásának, a pénzt részben felújításra, részben a működés költségeire költötte a város.

Dr. Puskás Tivadar polgármester adta át a rendelőket Fotó: CSG

Vigné Horváth Ilona, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ igazgatója elmondta: az 1984-ben elkészült épületben a rendelőkben a csempét korszerű, mosható falburkolatra cserélték, szebb lett a váróhelyiség, felújították a vizesblokkot, akadálymentesítettek, és energetikai korszerűsítés is történt. Illés Károly alpolgármester hozzátette: a felújított Jáki úti rendelő átadása után már folyamatban van az új egészségügyi alapellátó építése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában