Prima díj 2019

2019.10.01. 08:00

Hálás, hogy balesete volt, új ember lett – Társadalmi szerepvállalásáért díjazták

A Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjat az idén ketten kapták meg, az egyikük Andor Eszter gyógypedagógus, kineziológus, családterapeuta és coach.

Vas Népe

Vincze-Andor Eszter gyógypedagógus, kineziológus, családterapeuta és coach

Fotó: Szendi Péter

Vincze-Andor Eszter pedagóguscsaládból származik, így szinte egyértelmű volt, hogy ő is ezt a pályát választja. Tíz évig dolgozott egy általános iskolában mint tanító és gyógypedagógus. Szereti a tanári szakmát, mégis mindig azt érezte, hogy ennél többre vágyik. Hogy ezt a belső hangot csillapítani tudja, folyamatosan képezte magát, elkezdett kineziológiát tanulni. Olyan technikákat keresett, amelyekkel jobban megismerheti önmagát, amelyek által elő tudja hozni azt, aki ő valójában.

Számos tréningen, tanfolyamon, elvonuláson vett részt, és szakmailag is képezte magát. Bár folyton „úton” volt, mégsem érezte, hogy megérkezett volna. 2010-ben fél évet töltött az Egyesült Államokban. Majd belekóstolt az üzleti életbe, de 2012-ben egy súlyos autóbaleset megváltoztatta az életét. Ez olyan fordulópontot jelentett számára, ahol eldönthette, hogy a régi életét folytatja, vagy új valóságot teremt. Eszter döntött. Azt mondja, kemény munkába telt, hogy az akkor még emberi roncsból kifaragja az új Esztit.

Vincze-Andor Eszter gyógypedagógus, kineziológus, családterapeuta és coach
Fotó: Szendi Péter

Újraértékelte az életét, és már másban méri a sikert. Megtanult szívből gondolkodni és meglátni olyan dolgokat, amiket előtte sohasem.

Teljes értékű életet él, megszerezte negyedik diplomáját, újabb és újabb technikákat sajátított el, és a rendelőjében ma már másoknak segít, hogy túllépjenek kríziseiken. Rendszeresen tart előadásokat, vezet tréningeket. Alapító tagja a budapesti Traumaambulanciának, mely abból a célból jött létre, hogy mentális segítséget nyújtson a balesetet szenvedett sorstársaknak és hozzátartozóiknak.

Boldog házasságban él, 2018 januárjában megszületett Panka nevű kislánya. A balesetről és felépüléséről, ezek körülményeiről 2016-ban megszületett első könyve is: Halj meg, hogy élni tudj! címmel. Furcsán hangzik, de hálás, hogy megtörtént a balesete. Mert amit a legnagyobb megpróbáltatás idején teszünk, az lehet a legnagyobb diadalunk, vallja. Új emberré vált, becsüli az életet, és hiszi, hogy nagyon vigyáznak rá…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában