Tűzre, vízre vigyázzanak!

2019.10.25. 07:00

Kampány: falugondnokoknak tartottak tájékoztatót tegnap Keléden

Tűzvédelmi felkészítő napot tartottak a megye falugondnokainak részvételével tegnap a település önkormányzati hivatalában.

Tersztyánszky Krisztina

Újszerű továbbképzésen: most meghallgatták, hogy aztán továbbadhassák a falvak lakóinak

Fotó: Unger Tamás

Országos kampányt folytat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága azzal a céllal, hogy csökkenjen a halálos lakástüzek száma. A felvilágosító előadások megszervezésébe az idei fűtési szezon kezdetekor bevonták a falugondnoki hálózatot, amely 1480 településen van napi kapcsolatban a lakossággal.

A Falugondnokok Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete az első alkalmat Keléden szervezte. A résztvevőket arra kérték, hogy a hallottakat adják tovább, különösen a perifériára szorult lakosság körében, akik más módon nem kapnak tűzvédelmi tanácsokat. A felvilágosító munkához kaptak szóróanyagot és plakátokat is. A főigazgatóság munkatársai szóltak a lakástüzek okairól, a rossz fűtőanyag veszélyeiről, a füstérzékelő fontosságáról, a szabadtéri égetés feltételeiről.

Újszerű továbbképzésen: most meghallgatták, hogy aztán továbbadhassák a falvak lakóinak
Fotó: Unger Tamás

A vendégek meglátogatták a Start mintaprogram keretében működő zöldségfeldolgozó és savanyító üzemet is, ahol Feiler Ferenc polgármester kalauzolta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában