Sulimoped program

2019.10.09. 17:46

Kerékpárról kismotorra

Kerékpárról kismotorra ülhetnek át azok a vasi általános iskolások, akik sikerrel szerepelnek a Sulimoped programban, és ingyenes jogosítványt szereznek.

Pajor András

Aki biciklivel jól veszi az akadályokat, továbbléphet Fotó: PÁS

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az idei tanévben is meghirdette a Sulimoped programot, amely a 14. életévét betöltött fiataloknak ad lehetőséget, hogy ingyenesen szerezhessenek segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt.

A kezdeményezés leginkább a hátrányos helyzetű vagy kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező általános iskolás korosztályt célozza meg. A térség iskoláiból a képzésre jelentkezők válogatóját a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában rendezték meg. Az induló 47 diáknak a gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-szabályokból kellett elméletben és gyakorlatban számot adni tudásukról, a legjobb 28 diák vehet részt a képzésen.

Aki biciklivel jól veszi az akadályokat, továbbléphet Fotó: PÁS

Sárvár rendőrkapitánya, Fekete Géza a verseny megnyitóján elmondta: a program azon kívül, hogy anyagi segítséget jelent a segédmotorkerékpár-jogosítvány megszerzéséhez, társadalmi hozadékkal is bír, hiszen fejleszti a fiatalok közlekedéskultúráját. Sárvár kapta meg csaknem felét a megyére jutó jogosítványszerzési „kvótának”, ezzel is elismerve az itt folyó munkát.

Lakat Attila iskolaigazgató úgy fogalmazott, hogy hat éve adnak otthont a programnak, hiszen hosszú évek óta a Nádasdy-iskola sikerrel szerepel országos kerékpáros közlekedésbiztonsági versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában