A város közbiztonságát értékelte Czvitkovics Gyula

2019.10.09. 07:00

Kevesebb a bűncselekmény Körmenden

A város közbiztonságát értékelte Czvitkovics Gyula alpolgármester, a bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottság elnöke nemrég a polgármesteri hivatal előtt.

Markó Petra

Czvitkovics Gyula emlékeztetett: hatvan kamera működik Fotó: JT

Fotó: Jambori Tamas

– Minden település életében fontos a közbiztonság, így van ez Körmenden is, ahol 2014 és 2018 között csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Köszönhető ez a profi rendőri munkának és a polgárőrség áldozatos tevékenységének – hangsúlyozta Czvitkovics Gyula a sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester rámutatott arra is, hogy az önkormányzat jelenleg hatvan kamerából álló rendszert működtet a városban, amiből hét rendszámfelismerő programmal ellátott. Mint mondta: „senki nem marad láthatatlan, aki a városba érkezik”, a kameráknak amellett, hogy visszatartó erejük van és a bűnmegelőzést szolgálják, a bűnüldözésben is segítséget nyújtanak.

Czvitkovics Gyula emlékeztetett:
hatvan kamera működik Fotó: JT

Czvitkovics Gyula hozzátette: a helyi önkormányzat elhivatott abban, hogy a későbbiekben ott, ahol szükség van rá, tovább bővítik a közterületeken a városi kamerarendszert, de beszélt arról is, hogy az eddigiekhez hasonlóan támogatják a kormányt is az illegális migráció elleni harcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában