nyitott pincés rendezvény

2019.10.01. 07:00

Kilenc Vasvár környéki település tájolt

Másodszor hívták hegyháti tájolásra az érdeklődőket a Vasvár környéki települések.

VN

Olaszfa is csatlakozott

Fotó: VN/Szívügyünk Olaszfa Egyesület

A Vasvár környéki települések szőlőhegyeinek közös turisztikai, gasztronómiai programja a Hegyháti Tájoló, a térség nyitott pincés rendezvénye. Előrelépés volt a tavalyi első szőlőhegyi kezdeményezéshez ké­pest: a programok és a látogatók száma is jelentősen magasabb volt.

Olaszfa is csatlakozott
Fotó: VN/Szívügyünk Olaszfa Egyesület

Az első tájolóba hat település csatlakozott, idén már kilenc vett részt a szervezésben: Alsóújlak, Csehi, Csehimindszent, Döröske, Hegyhátszentpéter, Olaszfa, Oszkó, Petőmihályfa és Vasvár. Voltak gasztroműhelyek, sült kenyér, langalló, tócsni is, szerveztek koncerteket, borkóstolót, pajtamozit, rendeztek parasztolimpiát. Nem, illetve nem csak pontszerűen kínálták magukat az események: a helyszíneket túraútvonalak, kerékpárkölcsönzési lehetőség és buszjárat kötötte össze. Az este fénypontja szó szerint is az volt, amikor 19 órakor nyolc helyszínen egyszerre gyújtották meg a Szent Mihály-napja közeledtét jelző tüzeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában