Van, aki Nyíregyházáról is eljön az ünnepre

2019.10.07. 07:00

Korai és kevesebb a gesztenye, de árusokból nem volt hiány Velemben

Az egy héttel előrehozott időpont miatt az idén kevesebb volt a gesztenye, mint máskor, árusokból és látogatókból azonban nem lett kevesebb.

Budai Dávid

Már vagy negyed évszázada kísérik rendezvények a településen gesztenyeérést, és idén 6. alkalommal mindezt már egyedül az önkormányzat szervezte meg.

A Velemi Gesztenyenapok népszerűségét jól jelzi az a tény, hogy a rendezvény szinte minden évben látogatócsúcsot dönt, egy-egy hétvégén 20 ezer ember is megfordul az apró zsákfaluban. Az viszont idén fordult elő először, hogy vissza kellett utasítani árusokat – akik akár Nyíregyházáról is eljönnek a gesztenyenapok kedvéért –, mert egyszerűen nem volt több hely – tudtuk meg Szél Józsefné polgármestertől.

Velem ismét megtelt a gesztenye ünnepére
Fotó: Ohr Tibor

Az idei legszembetűnőbb változás az volt, hogy bár mindent lehetett kapni, ami gesztenyés – még sört is –, láthatóan kevesebb portánál sütötték a gesztenyét, mint korábban. Ennek oka, hogy a választás miatt kényszerűségből előrehozott gesztenyés hétvégére még nem érett meg elég gesztenye, annak még legalább egy hét kell.

 

Ez a látogatókat a legkevésbé sem zavarta, a gesztenyenapra érkezőket ismét a hömpölygő tömeg látványa fogadta: mint minden évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában