Bontás, alapkő

2019.10.01. 07:00

Helyére került az egészségügyi alapellátó alapköve

Időkapszula került a leendő épületalapba, letették hétfőn az egészségügyi alapellátó alapkövét. Tizennégy hónapja van a kivitelezőnek.

VN

dr. Kecskés László, dr. Balázsy Péter, dr. Puskás Tivadar, Lendvai Ferenc és Illés Károly

Fotó: CSG

Néhány nap alatt elbontották az eddig az egykori városi strand területén állt épületet, kitisztították a területet, most pedig már a cölöpökkel kirajzolódik a leendő épület alapja – ez látszik most a Markusovszky utcában a kórházzal szemben a kerítés mögött, bár az utcafrontról takarásban van az építési terület. Az időjárás is kedvezett a bontásnak, a kivitelező megköszönte a környéken lakók és az erre járók türelmét, hiszen porral, zajjal járt a munka. A további munkafolyamatok miatt is türelmet kért, és erről beszélt dr. Kecskés László képviselő is: „Tizennégy hónap türelmet kérünk.” Az ütemezés szerint idén megtarthatják az épület bokrétaünnepét, vagyis elérheti a legmagasabb pontját az építkezés. Tegnap elhelyezték az alapkövet, időkapszulával.

Néhány nap alatt megtörtént a bontás: rendelők épülnek itt, tegnap letették az alapkövet
Fotó: Cseh Gábor

Az egészségügyi alapellátóban 15 rendelő kap majd helyet – emlékeztetett dr. ‎Puskás Tivadar polgármester. Négy felnőtt háziorvosi rendelő, hat fogászat, négy gyerekfogászat működik majd itt, valamint a Wesselényi utcából ide költözik a fogászati ügyelet. Ahogy a Szombathelyi Képtár és az Iseum körül a kulturális negyed, valamint sport- és rekreációs negyed alakul Szombathelyen, úgy lesz a Markusovszky utcában egy egészségügyi ellátó centrum – mondta a polgármester. A készülő 75 új parkolót is hangsúlyozta, az autók várakozóhelyei a kórház parkolási gondjait is enyhítik majd. Biztos a magas színvonalú orvosi ellátásban a 21. századi igények között – így összegzett dr. Puskás Tivadar.

dr. Kecskés László, dr. Balázsy Péter, dr. Puskás Tivadar, Lendvai Ferenc és Illés Károly
Fotó: CSG

Az egészségügyi alapellátó pályázati forrásból, több mint 686 millió forintból épül, a tizennégy hónapos kivitelezési határidővel számolva már jövőre elkészülhet az új épület, és megkezdődhet abban a rendelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában