utak újulnak

2019.10.05. 07:00

Majdnem 230 milliót nyert 16 Vas megyei önkormányzat

Belterületi utak, járdák, hidak felújítása címre igényelt és nyert belügyminisztériumi forrást 16 Vas megyei önkormányzat. Több mint 227 millió forintból újítanak utakat a települések.

Bakos Ágnes

faluprogram, utfelujitas, Vep, Nagykölked, 20190806, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Az országban összesen 348 nyertest hirdetett a Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztések címén, az október 3-án aláírt lista az idei második támogatási kör – látható a tárca tegnap közzétett közleményében. Önkormányzati épületek felújítására is igényelhettek a települések, szerte az országban nyertek is erre a célra önkormányzatok, azonban a 16 Vas megyei nyertes mindegyike út- és járdafelújításra költ. A vasi nyertesek között a legmagasabb támogatás Körmendé: 1 forint híján 30 milliót fordít utakra az önkormányzat. Egyaránt 15 millió forintot kap Vasvár, Kőszegdoroszló és Vasegerszeg.

Kevéssel 15 millió forint alatti támogatással számolhat Rábapaty, Tanakajd, Bögöt, Nárai és Sitke. Mintegy 14 millió forint Lukácsháza, Szentpéterfa és Nagysimonyi támogatása most a Belügyminisztériumtól, 12,7 milliót kap Bucsu, mintegy 10,8 milliót Vasalja, 10,2 milliót Horvátlövő és 3,1 millió forintot Dozmat önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában