esküt tettek

2019.10.24. 07:00

Megalakult az új testület Vépen is

Megkapták megbízólevelüket, majd esküt tettek a képviselők és a polgármester – hétfőn a városházán tartotta alakuló ülését a képviselő-testület.

Tóth Kata

Kovács Péter Sándor polgármester folytatja a munkát

Fotó: Szendi Péter

Börzsönyiné dr. Kiricsi Szilvia, a helyi választási bizottság (HVB) elnöke számolt be az október 13-ai választás eredményéről.

A két független jelölt közül Kovács Péter Sándor nyerte a polgármester-választást 910 szavazattal, Derdákné Rózsa Hajnalka 410 voksot kapott. Az egyéni listás választás eredménye szerint Dömötör Gábor, Kóbor Attila, Szijj Vilmos György, Pados Róbert, Török Sándor és Horváth Péter került a képviselő-testületbe.

A polgármester és a hat képviselő, miután megkapta megbízólevelét, esküt tett. Szijj Vilmos vállalta az alpolgármester-jelöltséget, titkos szavazással mellette döntött a testület.

Kovács Péter Sándor polgármester folytatja a munkát
Fotó: Szendi Péter

Az ülésen határoztak a polgármester illetményének és költségtérítésének összegéről, az alpolgármester tiszteletdíjáról és költségtérítéséről, valamint a képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról is.

Harminc napon belül vagyonnyilatkozatot kell kitölteniük a testület tagjainak és vizsgázniuk is kell a képviselőknek, méghozzá e-learning rendszerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában