előadás diákoknak

2019.10.15. 09:00

Mosom kezeim! – Október tizenötödike a kézmosás világnapja

Ma van a kézmosás világnapja, ennek jegyében a kézhigiéniáról hallhattak a Batthyány iskola felső tagozatos diákjai: bacikról, vírusokról és kéztisztítási technikáról.

Bakos Ágnes

Baktériumokról, vírusokról és kéztisztítási technikákról is hallhattak a tanulók

Fotó: VN/Batthyány-iskola

Az ölelés, a falusi és a tudományban dolgozó nők mellett a kézmosás világnapja október 15. Ez utóbbit 2008. óta rendezi több nemzetközi szervezet, köztük az UNICEF, amelynek magyar bizottsága igyekszik Magyarországon is meghonosítani a világnapot.

Baktériumokról, vírusokról és kéztisztítási technikákról is hallhattak a tanulók
Fotó: VN/Batthyány-iskola

Az elsősorban iskolás gyermekeknek szóló programok a szappanos kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet, hiszen ez, a rendszeres kéztisztítás a leghatékonyabb és egyúttal legolcsóbb módja a hasmenéses és akut légúti megbetegedések elkerülésének.

Erről hallhattak a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felsős diákjai. Interaktív előadásokon felelevenítették a helyes kézmosás alapjait, valamint alaposan megismerkedhettek különböző baktériumokkal és vírusokkal is a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában